<

В Україні почнуть частіше перевіряти дитячі табори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:32 | 19.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) зробить частішимими перевірки дитячих таборів після інциденту з масовим отруєнням в таборі Ястребок (Донецька область).

Про це повідомила журналістам в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун після прес-брифінгу в середу, 18 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Нещодавно зняли мораторій на перевірки. Це (інцидент, – ред.) підпадає під компетенцію Держпродспоживслужби, вони будуть більше займатися перевірками в дитячих таборах. У міністерстві сформовані інструкції, відповідно до санітарних норм, вони спрямовані нашим департаментам та в дитячі табори”, – сказала вона.

За словами в. о. міністра, наразі зафіксовано отруєння 91 людини. МОЗ передбачає, що йдеться про отруєння сальмонельозом.

“Ми разом з лабораторним центром у Донецькій області та Держпродспоживслужбою взяли аналізи крові, води, їжі, води з басейну, аби подивитися, що трапилося. Шестеро людей працюють у харчоблоці, з них четверо дорослих захворіли, троє дорослих, які там працюють, але більшість – це діти. Схоже, що це інфекція, можливо, сальмонельоз, але результати аналізу повинні бути завтра вранці (у четвер, – ред.)”, – зазначила Супрун.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа