<

В Україні почав діяти закон про створення єдиного реєстру військовозобов’язаних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:34 | 20.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Закон України про створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців набув чинності у четвер 20 квітня.

Документ опублікований в парламентській газеті “Голос України” 19 квітня і почав діяти на другий день після публікації, – пише канал24.

Що таке Єдиний держреєстр військовозобов’язаних?

Це єдина автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, де зберігається інформація про всіх військовозобов’язаних (призовників). Реєстр ведеться в електронній формі з єдиною централізованою базою даних.

Власником всієї інформації є Міністерство оборони України, а розпорядником – Генеральний штаб ЗСУ.

Яка інформація про призовників там буде?

Реєстр повинен містити персональні і службові дані військовозобов’язаних громадян України у віці від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України і дату повернення на територію України.

У нього переносяться відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної і фіскальної служб. Також до реєстру повинні входити дані військовозобов’язаних (призовників) з облікових карток та особистих справ військкоматів.

Персональні дані: ПІБ; дата і місце народження; стать; місце проживання та перебування; ПІБ і дата народження батьків; реквізити паспорта; відомості про визнання особи недієздатною; відомості про зайнятість; реєстраційний номер облікової картки платника податків; оцифровані зображення обличчя людини; відомості про дату виїзду за межі України і дату повернення на території України; відомості про освіту.

Службові дані: відомості про виконання призовником військового обов’язку і військово-облікова спеціальність, перелік яких визначає Міністерство оборони.

Чи потрібно щось робити військовозобов’язаним?

Згоди військовозобов’язаних на обробку їхніх персональних даних для цілей реєстру не потрібно. Всі інформація надсилатиметься в реєстр автоматично.

Однак, призовник зобов’язаний подавати до органу ведення реєстру (військкомат) достовірну інформацію про свої персональні дані, як це було раніше.

Для формування бази даних ЦВК один раз подає відомості про громадян України від 18 до 60 років.

Відомості про громадян, що не є військовозобов’язаними, знищуються суб’єктами реєстру. Військовозобов’язані зможуть отримувати повідомлення про своє включення в реєстр.

Яка мета цього закону?

Реєстр повинен допомогти веденню військового обліку; планування та виконання заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом, інформаційного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер