<

В Україні почастішали напади на журналістів, – ООН

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:18 | 20.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За рік в Україні збільшилася кількість нападів на журналістів і працівників медіа, а також інших інцидентів, які перешкоджають їхній діяльності.

Про це йдеться у звіті Верховного комісара ООН з прав людини.

Зазначається, що за період із 16 лютого до 15 травня 2018 року ООН зафіксувала 12 випадків порушення свободи вираження поглядів і (або) свободи медіа.

У двох випадках порушниками були названі співробітники правоохоронних органів. У трьох випадках жертви заявили, що на них напали представники ультраправих груп.

“У шести випадках, де порушників установити не вдалося, жертвами були журналісти, які досліджували факти про корупцію в регіональному чи національному масштабі”, – йдеться у звіті.

Окрім того, Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) висловило занепокоєння з приводу пропорційності і необхідності заходів, які застосовує держава у відповідь на деякі публікації чи іншу журналістську діяльність.

“Одного журналіста заарештували і звинуватили в державній зраді, двох журналісток примусово видворили, а ще одного чоловіка звинуватили в посяганні на територіальну цілісність України”, – наголошується в документі.

Також УВКПЛ проймає ефективність і прозорість розслідування інцидентів за участю журналістів у 2015-2018 роках, зокрема відсутність прогресу в справі про вбивство Павла Шеремета.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер