<

В Україні очікують підняття цін на ліки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 19.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

В Україні можуть знову подорожчати медикаменти. Щонайменше ціни зростуть на 12%.

“Ліки подорожчають ще мінімум на рівень інфляції – на 12%. В першу чергу це торкнеться закордонних препаратів, але і в українських близько 70% імпортної складової”, – розповів “Вестям” Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів, – повідомляє gazeta.ua.

Серед інших причин подорожчання назвав зростання цін на енергоресурси, збільшення мінімальної зарплати і девальвацію гривні, яку очікують восени. Таку думку висловив екс-заступник голови Держслужби лікарських засобів Костянтин Косяченко

Експерти вважають, що подорожчання ліків призведе до вимушеного відмови багатьох людей від лікування. Уже зараз близько 30% хворих намагаються обійтися без ліків в разі недуги. Інші ж масово переходять на дешевші вітчизняні препарати, які не завжди можна порівняти за якістю з зарубіжними.

Максимальне зростання цін в серпні зафіксували в Києві — на 1,7%, мінімальне – у Львові – на 0,1%.

Лідером зростання цін з початку року виявився Харків — на 11%, а найменше збільшилися цінники в Одесі – на 7,4%.




один коментар
  1. Вони вже кажуть що ціни піднімуть і не важливо буде девальвація чи ні. І щодо імпортних складників, в нас долар здешевшав то і ціни потрібно знижувати тому що “в українських близько 70% імпортної складової”. А мінімальна зарплата(хтось вірить що у фарм компаніях хтось мав зарплату менше 3200, там прибиральниця в 3 рази більшу має. Дурять людей як можуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця