<

В Україні готують нову систему сплати податків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:22 | 18.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

17 -го лютого, після чергового засідання колегії казначейства голова Держказначейства Тетяна Слюз повідомила, що Державна казначейська служба України в поточному році планує впровадити систему сплати податків і зборів через єдиний рахунок, з розподілом платежів за окремими рахунками самостійно на базі звітності платника податків. 

Про цепише «УНІАН».

«Ще один проект, який ми хочемо запровадити, і деякі норми вже виписані в Податковому кодексі, – це сплата податків на єдиний рахунок», – заявила вона.

Тетяна Слюз пояснила, що система буде функціонувати за аналогією з автоматичним відшкодуванням ПДВ, тобто платникам податків будуть автоматично відкриті рахунки, і Держказначейство на підставі їх звітності буде зараховувати податки в автоматичному режимі.

За словами глави відомства, це дозволить заощадити час платників податків і уникнути штрафів податкових органів за перерахування податків не на той рахунок. «Думаю, що з 1-го січня 2018-го року це буде працювати. Але не по всіх податках: ПДВ залишається тут, акциз – також, і для податку з доходів фізичних осіб це неможливо, плюс єдиний соціальний внесок», – додала Слюз.

Голова Держказначейства також зазначила, що необхідні зміни в Податковий кодекс вже внесені і база вже побудована. Основою став електронний реєстр з ПДВ. Голова Держказначейства запевнила, що витрати на впровадження проекту незначні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер