<

В Україні хочуть повернути регулярні медогляди водіїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:37 | 18.10.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ коментарі 2

В Україні хочуть повернути медогляди водіїв. Таку пропозицію прописано в новій редакції дорожнього закону. 

Група громадських активістів, що спеціалізуються на безпеці дорожнього руху, підготувала законопроект «Про дорожній рух та його безпеку». Нинішній дорожній закон пропонується суттєво переформатувати і внести безліч нововведень, покликаних підвищити безпеку на українських дорогах – зазначаєАвтоцентр.

У числі інших нововведень автори законопроекту пропонують повернутися до практики проведення обов’язкових медоглядів водіїв. Зокрема, ними визначені наступні терміни періодичних медичних оглядів водіїв:
– У віці до 55 років (включно) – один раз на 10 років;
– У віці від 56 до 75 років (включно) – один раз на 3 роки;
– У віці від 76 років і старше – один раз на рік.

При цьому, водії, яких притягнули до відповідальності за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під дією лікарських препаратів, але при цьому не позбавили права керування повинні будуть проходити медогляди 2 рази на рік протягом 3 років після виявлення доведеного факту їзди під-шофе.

Крім того, автори законопроекту пропонують спростити вимоги до стану здоров’я водіїв – до переліку медичних протипоказань не можуть включатися захворювання, які фактично не заважають людині управляти технікою.




коментарів: 2
  1. Все повертається на круги своя.Ну,дійсно,сидить якась ВРАЖИНА народу у тій громадській організації,мабуть,той,що себе виставляє,як, ну, дуже “крутого”? знатока дорожнього руху та” захисника” водіїв і йому вже пообіцяли у верхах,що поставлять начальником-тому й пре,як носорог…Скільки років працювало все нормально,а до корупції знову тягне негідників.Якщо в суспільстві не буде загальної культури і поваги до Законів-то нічого не змінить ситуації.Навіщо знову це ярмо народу!?Давайте разом станемо проти введення цих корупційних норм,а не, знову, спиратися на те,що за кордоном десь це діє нормально.Що за країна-буквально все проти людей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця