<

В Україні знімають фільм про трагедію малазійського боїнга МН17

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:45 | 28.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Під Києвом 26-го серпня почалися зйомки фільму про катастрофу МН17.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, – передає Уніан.

Знімає фільм українська команда на чолі із режисером Романом Любим на кошти українського культурного фонду та уряду Канади.

Назва фільму «Залізні метелики», бо, як кажуть автори, багато уламків ракети, яка влучила у літак, мали форму саме метеликів.

Автори фільму кажуть, що їхня мета – не розслідування, адже, хто винен в теракті, давно всім відомо. Їхня мета – не дати забути про трагедію. Поки що автори проекту знімають коротку версію фільму, але сподіваються знайти фінансування для повнометражної стрічки. На великі екрани «Залізні метелики» планують випустити за рік. 

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів й України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс “Бук”, пострілом з якого було збито літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, яка дислокується в Курську.

19 червня 2019 року міжнародна Спільна слідча група заявила, що першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який влітку 2014 року був так званим “міністром оборони ДНР”, російський генерал Сергій Дубинський (позивний “Хмурий”), який керував “розвідкою ДНР”, Олег Пулатов (позивний “Гюрза”), який у 2014 році був “головою 2-го відділу ГРУ ДНР”, а також Леонід Харченко (позивний “Крот”), який був ватажком “розвідувального батальйону” бойовиків. Суд над підозрюваними у збитті малайзійського “Боїнга” розпочнеться 9 березня 2020 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер