<

В Україні збільшать допомогу при народженні дитини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:24 | 30.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
319
/ Коментарі відсутні

Кабмін схвалив законопроект щодо підвищення виплат на допомогу при народженні дитини. У порівнянні з тією, яка є зараз, вона збільшиться майже на 9 тисяч гривень. Допомога при народженні дитини не підвищувалася вже сім років.

На засіданні Кабміну схвалили законопроект щодо підвищення виплат при народженні дитини. Якщо його проголосує Верховна Рада, то допомога при народженні дитини зросте майже на 9 тисяч гривень і становитиме 50 тисяч. Зараз сума допомоги становить 41 280 гривень ,розповідає Конкурент.

Механізм виплат, згідно з новим законопроектом, залишиться таким самим, як і був раніше. Тобто, відразу після народження дитини молодій сім’ї виплатять чверть загального розміру допомоги. А потім, протягом 36 місяців, виплачуватимуть решту рівними сумами.

Втім, ці суми можуть відрізнятися в більшу сторону, бо законопроектом передбачена індексація виплат з урахуванням інфляції.

“З 1 січня 2023 і в подальшому щорічно передбачено збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін, який затверджується Кабінетом Міністрів України”, – йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономіки.

При цьому збільшиться і розмір виплат при усиновленні дитини, оскільки він прирівнюється до виплати при народженні. Слід зазначити, що розмір допомоги при народженні дитини не змінювався з 2014 року і, звичайно, вже потребує оновлення, оскільки ціни з тих пір зробили крок далеко вперед.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер