<

В Україні запустили сайт про вакцинацію проти коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 17.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я запустило сайт про вакцинацію проти коронавірусної хвороби в України. Там є інформація про етапи вакцинації, пріоритетні групи, а також препарати, на які очікує Україна.

Новий сайт є офіційним джерелом інформацію про вакцинацію, – передає Громадське.

На ньому можна знайти базову інформацію про те, що таке COVID-19 та вірус SARS-CoV-2. Також там вказують етапи вакцинації та групи людей, які першими претендуватимуть на щеплення. За даними сайту, на першому етапі мають вакцинувати 367 тисяч людей.

Розповідається про те, де можна буде зробити щеплення, на які вакцини очікує Україна, як препарати необхідно зберігати, а також про підготовку персоналу для вакцинації.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що перша версія сайту містить базову інформацію, а також має налаштування для людей із порушенням зору. До кінця лютого обіцяють розширити функціонал порталу та створити мобільну версію.

«Після оновлення сайт буде розділений на дві частини. Одна міститиме інформацію для широкої аудиторії, а друга — спеціалізовану інформацію для медичних працівників», — сказав Степанов.

Після початку імунізації на сайті буде статистика про перебіг вакцинацію в Україні. Обіцяють, що всі дані будуть оновлюватися майже в режимі реального часу.

Раніше в МОЗ анонсували, що на сайті буде можливість запису на вакцинацію.

Коли почнеться вакцинація проти COVID-19 в Україні?

У Міністерстві охорони здоров’я та Офісі президента сподіваються, що перше щеплення проти COVID-19 в Україні зроблять до кінця тижня. Раніше обіцяли, що вакцина буде вже 15 лютого. Очільник МОЗ зазначив, що затримка пов’язана з «технологічними проблемами логістичного характеру».

Першими мають зробити щеплення медикам, які працюють із хворими на COVID-19. Поки також точно невідомо, яку вакцину Україна отримає першою: компанії Pfizer та AstraZeneca вже подали заявки на реєстрацію своїх препаратів в Україні.

Читайте також: Степанов звинувачує НАБУ у зриві кампанії вакцинації в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер