<

В Україні запровадять новий «світлофорний» варіант карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:36 | 9.02.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

У Міністерстві охорони здоров’я України запропонували вже у лютому ввести новий поділ регіонів на три або чотири карантинні зони, в яких ситуація з коронавірусом вимагатиме додаткових обмежень.

Як повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на форумі “Україна 30 Коронавірус: виклики і відповіді”, новий “светлофорний” карантин планується в другій половині або в кінці лютого, – передає Апостроф.

“Ми запропонуємо уряду новий “світлофор” – зони епідбезпеки, які будуть існувати в Україні в середині лютого, може – в кінці лютого. Вони (ред. – регіони) будуть розділені на кілька зон – три або чотири, і будуть показувати чіткі маячки, де ситуація дестабілізується і де потрібно приймати відразу додаткові заходи “, – заявив він.

За словами Віктора Ляшка, ключовим моментом нового адаптивного карантину будуть не карантинні обмеження, які вводяться на тих чи інших територіях, а інформування місцевої влади про те, що ситуація з коронавірусом критична і є ризик розвитку епідемії в регіоні.

“Коли ми говоримо про інші рівні епідбезпеки, які ми хочемо ввести в адаптивному карантині: зелений, жовтий, помаранчевий, то вони стосуватимуться не карантину, вони звітуватимуть і показуватимуть органам місцевого самоврядування, бізнесу та всім іншим про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії в конкретному регіоні, що може призвести до негативних наслідків: збільшення кількості хворих, збільшення кількості госпіталізацій і, можливо, потенційний ризик, що система охорони здоров’я може не впоратися”, – уточнив Ляшко.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок