<

В Україні закривають повітряний простір для білоруських літаків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 28.05.2021 / Новини / /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Кабінет міністрів із 00:00 29-го травня вирішив заборонити літакам, зареєстрованим у Білорусі, входити в повітряний простір України.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Як писало Суспільне з посиланням на джерела, білоруські літаки не тільки не зможуть сідати в українських аеропортах, а й пролітати над територією України транзитом.

Міністерствам інфраструктури та закордонних справ, а також «Украероруху» доручили повідомити про рішення Білорусі.

З 26-го травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Крім того, 24-го травня лідери 27 країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення заборонити прольоти літаків із країн ЄС над Білоруссю й припинити авіасполучення білоруських авіакомпаній із територією Євросоюзу.

Крім того, Велика Британія (яка не є членом ЄС) зобов’язала свої авіакомпанії уникати повітряного простору Білорусі та заборонила білоруському авіаперевізнику Belavia польоти в країні.




один коментар
  1. Насмішили…
    Ше купіть білет і не полетіть, отó запару зробите Бацькові.
    Чого Україна поводить себе як проститутка-маріонетка в заморських руках? А кричить про якусь “незалежність”…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа