<

В Україні зафіксовано 41 випадок коронавірусної хвороби COVID-19: на Тернопільщині захворів священник

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:14 | 21.03.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Станом на 10:00 21-го березня в Україні 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

За добу 20-го березня було зафіксовано 15 нових випадків, – інформує МОЗ у телеграмі.

Перший випадок зараження коронавірусом у Тернопільській області діагностували ввечері 20-го березня у 57-річного священнослужителя, повідомляє Тернопільської ОДА

Зазначають, що інфікований – мешканець міста Заліщики. Наразі лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості. Чоловіку надається симптоматичне лікування. 

Також встановлюються особи, з якими контактував хворий. Відомо, що він має велику сім’ю. Усім буде рекомендована самоізоляція. 

Водночас, члени  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА проголосували за введення в області режиму надзвичайної ситуації.

“Для жителів Заліщицького району та сусідніх районах посилять обмеження в пересуванні. На виїздах із районного центру будуть встановлені поліцейські пости. Правоохоронці проводитимуть скринінг”, – повідомили в ОДА.

Також нагадаємо, що ввечері 20-го березня коронавірусне захворювання підтвердили у ще 10-ох жителів Чернівецької області. Загалом в цій області найбільше хворих на COVID-19 – 25.

Як зазначають на сайті Чернівецької ОДА, із 25 зареєстрованих випадків коронавірусу COVID-19 на території Чернівецької області: 11 хворих виявлено в одному селі Колінківці Хотинського району,

7 осіб у Брусниці Кіцманського району, 1 особа у Хотині, 1 особа у Топорівцях Новоселицького району, 1 особа у Лужанах Кіцманського району, 1 особа у Чернівцях, 1 особа у Їжівцях Сторожинецького району.

“З огляду на концентрацію випадків, у селах Топорівці, Колінківці, Грозинці та Бочківці запроваджено особливий режим в’їзду та виїзду. Усі мешканці даних сіл, які є контактними особами, або мають історію подорожей до країн, де зафіксовано випадки COVID-19, повинні піти на жорсткий домашній карантин”, – йдеться у повідомленні.

Загалом, за час поширення коронавірусу у світі зареєстрували 275,5 тисяч підтверджених випадків  COVID-19, із них 11,4 тисячі – летальні та 88,2 тисячі успішних прикладів подолання хвороби.

Про це свідчать дані із карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса, – передає УП.

У США за добу кількість хворих на коронавірус збільшилась на 5379 осіб. Там також зареєстрували 44 смерті.

В Італії за цей же період нарахували 5359 підтверджених випадків зараження. Жертвами вірусу стали 627 людей.

У Німеччині число хворих зросло на 4438 осіб. Померли 23 людини. Наразі країна наближається до позначки у 20 тисяч за кількістю зареєстрованих випадків зараження.

Окрім того, у Франції за добу виявили 1572 позитивних тестів, у Великій Британії – 1258, Швейцарії – 1206, Нідерландах – 506, Бельгії – 476, Австрії – 375 та 230 у Португалії.

У сусідній з Україною Польщі 425 офіційно підтверджених випадків захворювань на коронавірус, у Росії – 253, у Білорусі – 69.

Найбільший приріст тих, хто одужав, за добу спостерігається в Ірані (1035 осіб). За ним слідує Китай (731), Іспанія (488), Німеччина (67), Японії (41).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця