<

В Україні заборонили проводити будь-які новорічні святкування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:08 | 13.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
9
/ 1 коментар

До локдауну в Україні, який розпочнеться з 8-го січня, ресторанам і закладам громадського харчування забороняється проводити будь-які новорічні святкування.

Немає такої заборони тільки на шкільні передноворічні ранки. Про це заявив розповів державний санітарний лікар, заступник глави Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко в коментарі Громадське Радіо.

Він підкреслив, що обмеження для роботи ресторанів і кафе, а також церков, театрів, кінотеатрів і музеїв ввели додатково до тих, які передбачає “помаранчева” епідемічна зона. Останні діятимуть у країні і після локдауну, оскільки карантин уряд продовжив поки до 28-го лютого включно.

“Заборонено проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів у закладах громадського харчування”, – пояснив Ляшко.

Головний санлікар наголошує, що перераховані заклади та установи зобов’язані працювати з дотриманням зазначених обмежень:

  • ресторани і заклади громадського харчування можуть бути відкриті до 23:00 години;
  • водночас касові апарати не повинні працювати після 22:00 (відповідно, до цього часу в закладі має відбутися замовлення і розрахунок).

Нагадаємо, що локдаун в Україні введуть з 8-го по 24-те січня 2021 року. Його в уряді назвали “зимовими канікулами заради безпеки” громадян. Згідно з рішенням, в новорічну ніч дозволили закладам громадського харчування продовжити роботу до 01:00 замість 23:00.

Водночас у школах і дитячих садах проводити новорічні ранки можна. Хоча тільки в межах однієї групи або класу.

Після 8-го січня такі заходи проводити вже не дозволять, оскільки почнуть діяти інші обмеження. Як відомо, до 24-го січня українські школи мають працювати дистанційно або ввести канікули. Студенти ВНЗ теж навчатимуться віддалено, діяльність продовжать тільки дитячі садки.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер