<

В Україні заборонили деякі російські фільми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:51 | 23.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
511-572x362

Державне агентство України з питань кіно заборонило для кіно- й телепоказу 7 стрічок російського виробництва.

Відповідне рішення Держкіно ухвалило у середу 22 жовтня, повідомляється на сайті агентства, – повідомляє Gazeta.ua

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів з 23 експертів надала оцінку наступним фільмам: “Кадетство”, “Гончі”, “Слідчий комітет”, “Спецназ”, “Десантура”, “Морпехи” і “Військова розвідка”.

Їм вирішено не видавати чи скасувати прокатне посвідчення.

“Фільми були заборонені для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео і домашнього відео на території України”, – сказано в повідомленні.

Стрічки розглядалися на підставі подання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і звернення телеканалів.

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко пояснив: “Держкіно продовжує аналізувати фільми виробництва Російської Федерації”.

“І зважаючи на ситуацію з агресією Росії на Півдні та Сході України та на громадську думку, до якої ми не можемо не дослухатися, а також на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО і загалом суспільства, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда, на кшталт звеличення силових структур Росії та самої Росії”, – сказав він.

“Щодо цього ми і надалі будемо мониторити ринок”, – додав Іллєнко.

Раніше Держкіно заборонило 13 російських фільмів, серед яких значились такі скандальні картини пропагандистського спрямування як “Матч” та “Август. Восьмого”.

20 жовтня у Верховній Раді пропонували внести на розгляд питання заборони трансляції та показу російських фільмів, які оспівують російські силові відомства, – але депутати навіть не змогли внести його в порядок денний, не вистачило голосів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер