<

В Україні з 1 червня запрацюють перші 50 відеокамер автофіксації порушень ПДР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:28 | 29.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 4

1-го червня в Україні запрацюють перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у фейсбуці, – передає УНІАН.

“Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Надалі відеокамери поступово будуть встановлюватися по всій Україні. На автомагістралях установка камер буде відбуватися коштом держави, в містах та ОТГ – коштом місцевих бюджетів. Місця встановлення камер будуть узгоджуватися з Департаментом патрульної поліції”, – написав він. Геращенко нагадав, що спочатку в автоматичному режимі будуть фіксуватися лише факти перевищення швидкості.

“Поступово, вже цього року, система фіксуватиме й інші порушення ПДР – проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також встановлений для транспортних засобів заборона рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху”, – заявив заступник міністра внутрішніх справ.

Він зазначив, що завдання автоматичної фіксації порушень ПДР – це суттєве зменшення загибелі та травмування українців на дорогах, оскільки в період Незалежності, з 1991 року на автодорогах України загинуло 175 тисяч 216 осіб. І приблизно 40% смертельних ДТП – результат саме перевищення швидкості.

28 травня у Міністерстві внутрішніх справ розповіли про особливості притягнення до відповідальності за фактом автофіксації перевищення швидкості руху транспортних засобів.

“Фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш ніж на 20 км/год (+2 км/год – додатковий бонус на похибку вимірювального приладу “Каскад”, взагалі ДСТУ дозволена похибка для такої категорії приладів до ± 3 км/год)”, – йдеться в повідомленні.

При цьому в МВС нагадують про розмір штрафу: 255 гривень – у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 гривень – за перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.

Також зазначається, що штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачений протягом 10 банківських днів з моменту отримання ухвали.




коментарів: 4
  1. автомобiлiсти вже чекають не дочекаються на “листи щастя ” з новими штрафами

  2. Новина супер ,придурків треба вчити грішми ,інакше і далі будемо перші в світі по загиблих на дорогах .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер