<

В Україні введуть електронні лікарняні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:29 | 18.04.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Кабмін схвалив постанову, яка дозволить запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності, що унеможливить їх фальсифікацію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

«Довжелезні черги до лікаря, в яких не кожен прийшов за лікарняним, бо справді хворіє. Правда знайомо? Дійсно, сьогодні лікарняний можна купити не маючи жодних підстав для його отримання й масова підробка лікарняних призводить до фінансових втрат роботодавців та понад 1 млрд грн втрат із державного бюджету на рік», – пише Саєнко.

Він зазначив, що уряд схвалив постанову, яка дозволить запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності, що унеможливить їх фальсифікацію.

Очікується, що після запровадження Реєстру та повного переходу до електронної форми лікарняних, річна економія коштів через припинення зловживань становитиме щонайменше 1,2 млрд грн.

Крім того, створення Реєстру значно спростить оформлення лікарняного та пришвидшить нарахування за ним.

До вересня МОЗ, Мінсоцполітики, Пенсійний фонд, Фонд соціального страхування й НСЗУ працюватимуть над налагодженням інформаційної взаємодії своїх систем, щоби оформлення лікарняного здійснювалось у електронному вигляді. Далі планується, що протягом трьох місяців Реєстр буде запущено в роботу, відбудеться поступовий перехід від паперової до електронної форми лікарняних.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця