<

В Україні впали ціни на яблука через рекордний врожай

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 3.10.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У 2018 році в Україні зібрали рекордний урожай яблук, який значно знизив ціни на них для населення.

Про це повідомили аналітики компанії Pro-Consulting, передає delo.ua.

Якщо в минулому році ціна на яблука в вересні-жовтні була близько 20 грн за кг, то в поточному вона коливається в межах від 6 до 16 грн/кг залежно від сорту фрукта.

Але така ситуація триватиме недовго, вважають аналітики. Вже з листопада ціни на яблука почнуть зростати в середньому на 1-2 грн щомісяця до наступного врожаю. Таке зростання цін аналітики пояснюють недовгим терміном зберігання – частина яблук зіпсується, а сорти, які зберігаються краще, фермери притримають до кращих часів, коли ціни на них будуть значно вищими.

Очікується, що за підсумком 2018 року приріст обсягу валового збору яблук в Україні складе до 15%. Причина в активному інтересі фермерів до вирощування яблук за рахунок великих перспектив експорту як самих плодів, так і продуктів переробки.

На сьогодні яблука – традиційно найбільш популярний для вирощування фрукт в Україні, обсяг їх виробництва складає близько 70% від всіх вирощуваних фруктів і ягід в країні.

експорт яблук з України в першому півріччі 2018 го досяг 24 тис. тонн – в 3,9 рази більше, ніж в першому півріччі 2017 го. Це принесло Україні $8,2 млн валютної виручки, що в 5,3 рази більше, ніж в 2017 році. Головним покупцем українського яблука все ще залишається Білорусь, яка також активно нарощує обсяги імпорту цієї продукції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок