<

В Україні відновили видобування золота після паузи у 15 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:01 | 25.10.2020 / Новини / , , /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

Єдине в Україні золотодобувне підприємство відновило роботу. Мовиться про Мужіївську копальню на Закарпатті, яка не працювала останні 15 років. Тож тепер Україна повернула собі статус золотодобувної країни: влада вирішила підтримати іноземного інвестора.

Копальня у Мужієві має підтверджені запаси золота у 55 тонн. Про це повідомляє 24-й канал з посиланням на пресслужбу Закарпатської ОДА.

У повідомленні зауважили, що відновлення роботи цього підприємства на Закарпатті дає змогу заявляти, що Україна повернула собі статус золотовидобувної країни. Чекати на це довелося 15 років.

“Востаннє підприємство запускали у 2005-му році, воно збанкрутіло, тому будь-які виробничі процеси тут не відбувалися”, – розповів голова ОДА Олексій Петров.

За його словами, через це влада вирішила підтримати іноземного інвестора. Тепер золотодобувним підприємством у Мужієві опікується міжнародна компанія Avellana Gold (заснована американцем, зареєстрована на Кіпрі, в Україні працює з 2016-го року).

  • В ОДА стверджують, що підприємство перероблятиме 500 тисяч тонн руди на рік та сплачуватиме понад 250 мільйонів гривень податків до державного бюджету (окрім золота видобуватимуть цинк – його там мільйон тонн). 
  • Причому спершу воно перероблятиме залежні вже видобутої руди (130 тисяч тонн), “які створюють проблему екологічній системі регіону”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер