<

В Україні від кору померло двоє людей: породілля у Сумській області та дитина у Львові.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:41 | 20.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
У Сумському обласному пологовому будинку померла хвора на кір жінка. На вихідних вона народила дитину, у малюка поки немає ознак хвороби. Інший летальний випадок захворюваності на кір зафіксували у Львові: 2-річний хлопчик помер від ускладнень.

Смерть жінки підтвердила головний інфекціоніст Сумської області Ірина Троцька, повідомляє УНІАН.

Породіллю з підозрою на кір до обласного перинатального центру 13 березня доставили із Буринської Центральної районної лікарні. За словами головної лікарки ЦРЛ, її привезли санітарним транспортом у супроводі завідувача акушерсько-гінекологічного відділення.

За словами обласного інфекціоніста Ірини Троцької, у породіллі був важкий перебіг захворювання, ускладнений пневмонією, а на кір в її родині нещодавно хворів брат та двоє його дітей.

За даними медиків, у дитини ознак хвороби поки що не діагностували, та ризик того, що вірус передався від матері до дитини, лишається великим, адже інкубаційний період цієї хвороби – до трьох тижнів. Новонароджений наразі перебуває під наглядом лікарів. Про причини ж смерті жінки стане відомо завтра після розтину, хоча наявність інфекції кору в неї було підтверджено лабораторно ще за життя.

Тим часом управління здоров’я Сумської ОДА ухвалило рішення про те, що обласний перинатальний центр тимчасово призупинив госпіталізацію і не прийматиме породіль та вагітних у період із 19 березня до 5 квітня. Жінки будуть направлятися в стаціонар Сумського міського пологового будинку Пресвятої Діви Марії.

Другий випадок – зафіксований у Львові. Хлопчик віком 2 роки 11 місяців з Мостиського району заразився кором та помер від ускладнень.

Відомо, що дитина не мала щеплення, інформує заступник директора обласного Лабораторного центру МОЗ Олег Когут, пише Zaxid.net.

Дитина заразилася кором від своєї матері. Підчепив хворобу старший брат хлопчика. Але у нього вона проходила легше – дитину виписали вже з лікарні.

Експерт зазначає: кір дав низку ускладнень 2,9 річному хлопчику, найбільші важкі з них – енцефаліт (запалення мозку) і пневмонія.

Дитину намагалися врятувати лікарі реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні Львова, однак мозок своєї життєдіяльності не відновив, і малюк помер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок