<

В Україні у тестовому режимі запускають електронні лікарняні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:53 | 9.07.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я запускає в тестовому режимі електронні лікарняні на базі Пенсійного фонду. Загалом у відомстві є два напрямки того, як розвивати електронні лікарняні.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер, – передає Громадське.

Перша модель — так звана «спрощена система». У Пенсійному фонді розробили спеціальний веб-інтерфейс на сайті фонду. Там лікар може за допомогою електронного цифрового підпису вносити дані про пацієнта. Далі ця інформація буде автоматично надаватися усім службам.

За цією системою МОЗ зможе запустити електронні лікарняні вже до кінця літа. Поки відомство до 10 липня збирає форми реєстрації від медзакладів, які хочуть тестувати цю систему.

Другу модель електронних лікарняних назвали «цільовою моделлю», яку впровадять в систему eHealth. Електронні лікарняні в цій системі мають запрацювати на початку 2021 року.

Раніше, в Кабміні обіцяли запровадити електронні лікарняні з квітня 2020 року, але тоді їх запустити не вдалося. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, виникли технічні проблеми, зокрема, через поширення коронавірусного захворювання.

До слова, в уряді підрахували, що запуск електронних лікарняних дозволить державі зекономити до 4 мільярдів гривень на рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок