<

В Україні спростили перевірку документів на квартиру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:47 | 1.06.2021 / Новини / /
Перегляди
627
/ Коментарі відсутні

В Україні тепер можна онлайн перевірити деякі документи на нерухомість. Йдеться про технічний паспорт і довідки щодо змін у складі об’єктів нерухомого майна.

Про це інфоормує 24 канал.

Зробити це можна в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Що можна перевірити онлайн та кому це зручно

«Тепер ДАБІ, державні реєстратори та нотаріуси можуть отримати витяг з відомостями про технічну інвентаризацію нерухомості, перш ніж вчиняти реєстраційні дії з цим майном (введення в експлуатацію, оформлення продажу чи спадщини)», – пояснили у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Такий крок мінімізує використання підроблених технічних паспортів для легалізації об’єктів будівництва, які зведені з порушеннями.

Уточнюється, що дані щодо результатів технічної інвентаризації мають право вносити верифіковані особи, «які пройшли професійну атестацію та отримали кваліфікаційний сертифікат на право виконання робіт із технічної інвентаризації» об’єктів нерухомості.

На сьогодні внесення даних про технічну інвентаризацію будівель є добровільним, однак після прийняття Порядку ведення електронної системи стане обов’язковим.

Планується, що після 1 грудня 2021 року технічні паспорти, матеріали інвентаризації та інвентаризаційні справи будуть створюватись виключно за допомогою електронної системи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер