<

В Україні ще 90 людей отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 28.02.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

В Україні за суботу, 27-го лютого, зробили 90 щеплень проти COVID-19. Загалом у нас першу дозу вакцини вже отримала 3 141 людина.

Про це повідомляє Telegram-канал «Коронавірус_інфо», верифікований Міністерством охорони здоров’я.

Вчора вакцинація тривала у трьох областях. У Донецькій області 50 людей отримали першу дозу вакцини, у Луганській та Херсонській — по 20 людей.

Для порівняння: у п’ятницю, 26 лютого, вакцинували 1 713 людей.

Старт вакцинації в Україні

У четвер, 25-го лютого, в усіх областях України (окрім анексованого півострова Крим) розпочалася вакцинація препаратом CoviShield. Того ж дня МОЗ зафіксувало сім скарг на «несприятливі події після імунізації»: одну з Чернігівської та шість — із Черкаської області. Проте головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що випадки несерйозні.

За його словами, виробник вакцини попереджає про можливі побічні ефекти, а міністерство буде відстежувати їх прояв. Зокрема, на сайті МОЗ про вакцинацію зазначено, що може бути біль на місці щеплення, набряк, а також може виникнути озноб, гарячка, головний біль та втомлюваність.

Чим вакцинують українців?

23 лютого в Україну прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield від виробника Serum Institute India. Її вже зареєстрували.

Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII.

Наразі триває третя фаза клінічних випробувань препарату CoviShield в Індії, Бразилії, Великій Британії, Південній Африці, Кенії та США. Водночас вакцину вже схвалили до екстреного використання в Індії.

Попередні результати третьої фази досліджень у Великій Британії, Бразилії та Південній Африці опублікували у грудні 2020 року у виданні Lancet. Вакцина показала ефективність 70,4%, згідно з даними 11 636 добровольців.




коментарів: 3
  1. А от мені цікаво, якщо по 90 чоловік вакцинувати за день, то 50% населення України через скільки років вакцинують? Через 500 – 600? Оперативненько! От досягнення! Такі результати треба зразу засекречувати, щоб ніхто не сміявся.

    • “Кого надо” – тих і вакцинують. Холопам – молитися і вчасно платити податки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер