<

В Україні розглядають можливість введення жорсткого карантину на новорічні свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 25.11.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів готується до різних сценаріїв протидії COVID-19, зокрема уряд розглядає введення жорсткого карантину на новорічні свята.

Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, – передає Громадське.

«Кінець грудня — початок січня — це період новорічних свят: зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. Усе це може дати поштовх до сплеску хворобу, який медична система може не витримати. Ми розробляємо план реагування на випадок погіршення ситуації», — зазначив прем’єр.

Водночас поки про введення жорстких обмежень не йдеться.

Напередодні ввести двотижневий локдаун та скасувати новорічні масові заходи запропонував міністр культури Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, наразі на всій території країни діють обмеження «помаранчевого» рівня небезпеки. Крім того, на вихідних діють посилені обмеження у межах «карантину вихідного дня».

З 00:00 суботи до 00:00 понеділка дозволили працювати лише продуктовим магазинам, автозаправкам, аптекам, фінансовим установам і транспорту. Карантин вихідного дня вже діяв 14 і 15 листопада, діє 21 і 22 листопада, і діятиме 28 і 29 листопада.

За словами Шмигаля, ефективність таких обмежень можна буде оцінити на початку грудня. А наразі, за даними мобільних операторів, мобільність населення знизилася до найнижчого рівня з часу повного локдауну навесні.

«Менша мобільність людей означає зменшення ймовірності зараження, а відповідно розривається ланцюг захворюваності», — запевняє прем’єр.

Раніше, за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що вже з 10-15-го грудня (за гіршим сценарієм) або з 20-25-го грудня (за позитивнішим сценарієм) в Україні можуть запровадити жорсткі карантинні обмеження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер