<

В Україні планують розробити новий закон про страхування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:30 | 11.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Національний банк України створив робочу групу, яка має напрацювати новий законопроєкт про страхування.

Про це повідомляють у прес-службі НБУ.

Розробити та ухвалити новий закон мають тому, що з липня 2020 року страхові компанії перейдуть під регулювання Нацбанку. Наразі їхню діяльність регулює Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг). Останню мають ліквідувати, а частину її повноважень передати НБУ.

«У Національному банку створено робочу групу, яка об’єднає експертизу міжнародних фахівців, українських регуляторів та представників ринку і сприятиме якісному оновленню законодавства для ринку страхових послуг. Завдання робочої групи — напрацювати пропозиції до нового проєкту закону «Про страхування», які мають бути підготовлені у першому кварталі 2020 року», — повідомили у Нацбанку.

До складу робочої групи, крім представників Нацбанку, увійшли представники страхового ринку, профільного комітету Ради та організації споживачів страхових послуг.

Нагадаємо, 12-го вересня 2019 року Рада ухвалила закон про «спліт». Тоді за нього проголосувало 296 депутатів. 16 жовтня цей закон підписав президент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер