<

В Україні підскочить ціна на кабельне телебачення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:50 | 14.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Україні з 1 січня 2019 року на 15-40% подорожчає кабельне телебачення.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації правовласників і постачальників контенту. Абонплата залежатиме від регіону, набору телевізійних каналів та різних економічних показників діяльності провайдерів, – передає Оbozrevatel.

За розрахунками асоціації, мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами можуть становити приблизно 56-70 грн, залежно від добробуту регіону.

“Тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів”, — зазначили в асоціації.

Ще однією причиною підвищення вартості кабельного телебачення в асоціації назвали необхідність провідних вітчизняних телемедіа збільшувати обсяги фінансування виробництва українського контенту. Українські телевізійники висловили стурбованість, що доступ до українських телеканалів-лідерів перегляду залишається безкоштовним для глядачів супутникового, ефірного цифрового телебачення і в мережі інтернет, що створює нерівність умов для розвитку різних підприємств зв’язку у сфері телебачення.

За даними Держстату, за перше півріччя 2018 року середня вартість кабельного і цифрового телебачення на одного абонента — близько 72 грн. Однак тарифи продовжують зростати через підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність, необхідність підвищення зарплати працівникам, плати за електроенергію тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок