<

В Україні обрали главу податкової служби: що про нього відомо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 24.04.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Комісія вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету міністрів призначити Сергія Верланова головою Державної податкової служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, – передає Економічна правда.

23 квітня пройшов заключний етап конкурсного відбору на очільника ДПС, який проводила Комісія вищого корпусу державної служби.

“Трійка фіналістів у прямому ефірі представили членам комісії свою програму розвитку Служби, а потім протягом години відповідала на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів та членів комісії”, – йдеться у повідомленні.

Сергій Верланов отримав сумарно 16,45 бали, Сергій Петухов – 13,54 бали, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання.

Зазначимо, що Сергій Верланов працює на посаді заступника глави Мінфіну з липня 2018 року. До цього працював головним юристом у юридичній фірмі “Саєнко Харенко”.

Він здобув вищу освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка: у 2003 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю “Правознавство” та здобув кваліфікацію магістра права; у 2008 році отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю “Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових навчань”. Після завершення навчання працював юрисконсультом низки підприємств Львівської області.

У листопаді 2008 року влаштувався на посаду юриста в одній із компаній “Великої четвірки” — PwC, де пропрацював до червня 2015 року.

З липня 2015 до липня 2018 року перебував на посаді партнера у провідній юридичній фірмі Sayenko Kharenko. У 2015-2017 роках був співголовою юридичного правового комітету Американської торговельної палати в Україні.

З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

До міністерства Верланов був призначений у липні 2018 року. На посаді заступника міністра фінансів він займається податковою та митною політикою, реформою Державної фіскальної та митної служб, фінансовими розслідуваннями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа