<

В Україні новий міністр економіки: що про нього відомо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:05 | 20.03.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

17-го березня, Верховна Рада призначила міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Новопризначений міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко подав практично порожню декларацію – у ній він вказав, що проживає у Києві у квартирі дружини площею 90 кв. м. Про це свідчать дані на сайті НАЗК, – передає Економічна правда.

Петрашко не задекларував ніякої нерухомості, корпоративних прав, доходів або активів.

У декларації він вказав, що у його дружини Світлани громадянство РФ, подружжя має двох дітей – Максима і Матвія, обоє – громадяни України.

Можливо, пізніше Петрашко внесе в декларацію доповнення.

Що відомо про Ігоря Петрашка?

Ігорю Петрашко 44 роки, він у 1996 році закінчив “Львівську політехніку” (бакалавр бізнес-адміністрування), у 1997 році у цьому ж виші отримав кваліфікацію спеціаліста інженера-економіста.

У 2001 році отримав диплом магістра бізнес-адміністрування університету Вандербільт (США).

У червні-грудні 2001 року працював на посаді консультанта у компанії Enron Energy Services (США).

Із січня 2002 по березень 2004 року працював на посаді консультанта у компанії Globalspec (США).

З 2004 по 2007 роки працював у компанії “Ернст енд Янг” (У Києві та Москві).

У 2007-2013 роках – працював в інвестиційній компанії “Тройка Діалог Україна”, де очолював інвестиційно-банківське управління і був керуючим директором, а потім став на чолі департаменту корпоративного бізнесу в “Сбєрбанку Росії”.

З 2013 року Петрашко працює в агрохолдингу Ukrlandfarming Олега Бахматюка. Як відомо, Бахматюк також володів двома банками — “ВіЕйБі” та “Фінансовою ініцітативою”. Обидва були визнані неплатоспроможними: перший — 20 листопада 2014 року, другий — 23 червня 2015 року.

Нацбанк підрахував, що в бізнесмена утворився борг — близько 38 млрд грн. З них 10,9 млрд — борг банків перед НБУ за отримане рефінансування (“ВіЕйБі банк” — 3,13 млрд грн, “Фінансова ініціатива” — 7,72 млрд грн).

Наразі Олег Бахматюк оголошений в розшук Національним антикорупційним бюро. Він повідомив, що знаходиться у справах за кордоном.

13 листопада НАБУ повідомило власнику VAB Банку Бахматюку та ексголові правління фінустанови Денису Мальцеву про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком.

Бахматюка підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ст.191 ч.5) та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ст.209 ч.3).

Петрашко також претендував на посаду глави ДФС, але програв конкурс вже екс-главі ДФС Роману Насірову.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа