<

В Україні на три тижні запровадили карантин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 11.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Через поширення коронавірусу Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12-го березня по 3-тє квітня.

Про це повідомила народний депутат Вікторія Сюмар у фейсбуці.

“Карантин ввели. Від завтра на три тижні. До 3 квітня”, – йдеться у дописі.

Згідно із повідомленням нардепки, карантин передбачає закриття авіасполучення з деякими країнами, закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів, які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів. Засідання Верховної Ради вирішили не скасовувати.

Також, за її словами, буде закрита більша частина КПП. З 219 лишиться 49.

Вона зазначила також, що на засіданні уряду, де головним питанням є коронавірус, депутатам вперше заборонили користуватися мобільними телефонами.

Також, на засіданні Кабінету Міністрів, 11-го березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1-го червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення, – повідомляють на Урядовому порталі.

Кабміном запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Постанова Кабміну опублікована на офіційному сайті уряду.

Читайте також:




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа