<

В Україні кіберспорт визнали офіційним видом спорту: в Києві побудують грандіозну арену за 40 мільйонів доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:25 | 12.09.2020 / Новини / /
Перегляди
23
/ Коментарі відсутні

Комісія з визнання видів спорту підтримала визнання кіберспорту офіційним видом спорту в Україні.

Про це повідомляють на сайті Міністерства молоді і спорту України.

«Ми не можемо ігнорувати це явище, адже кіберспорт розвивається у всьому світі дуже швидким темпом. Глядацький інтерес зростає кожний місяць як і залученість нашого населення. Ми хочемо, щоб наші діти, які вже знаходяться більшу частину часу за комп’ютерами не стали залежними від геймінгу, а отримали можливість перетворити своє захоплення на інтелектуальне змагання, і ми повинні цьому сприяти, як це роблять самі розвинуті країни світу», – наголосив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

За його словами, в Україні вже є багаторічні традиції розвитку кіберспорту та наші чемпіони відомі у всьому світі. Але кіберспорт наразі розвивається без сприяння держави і якщо об’єднати зусилля, то можна стати однією з провідних держав у цьому напрямі.

Визнання кіберспорту офіційним видом спорту в Україні дало великий поштовх його подальшому розвитку в державі. Тепер у Києві планують побудувати багатофункціональну кіберспортивну арену, яка буде вміщувати 10 тисяч осіб, – пише ТСН.

Про це повідомив співзасновник української мультигеймінгової кіберспортивної організації Natus Vincere (NAVI), засновник ігрової платформи DreamTeam Олександр Кохановський.

У новий проєкт збираються інвестувати 40 мільйонів доларів.

“У нас в планах побудувати за 40 мільйонів доларів багатофункціональну кіберспортивну арену місткістю 10 тисяч осіб. Вона буде розташована в центрі Києва. Там буде не тільки кіберспорт, але і звичайний спорт, концерти, івенти, виставки, конференції. У нас в країні ще немає такого майданчика”, – розповів Кохановський на Інвестиційному форумі Києва.

За його словами, готель “Дніпро” в зв’язці з новою ареною дозволить проводити в Києві до 16 великих кіберспортивних івентів і забезпечить близько 100 тисяч туристів щорічно.

Крім того, надходження до місцевого бюджету тільки від туристичного збору складуть близько 40 мільйонів гривень на рік, додав бізнесмен.

“Наша основна ідея в тому, що коли у нас буде готель і арена, це стане унікальною конкурентною перевагою, щоб брати участь в тендерах розробників комп’ютерних ігор на проведення івентів. Ми зможемо приймати від 8 до 16 топових івентів за рік”, – пояснив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер