<

В Україні хочуть ввести додаткові медичні перевірки для любителів швидкої їзди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 30.07.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

В Україні можуть ввести додаткові перевірки для водіїв.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив заступник голови Координаційної ради в Загальнонаціональному форумі безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв, передає УНІАН.

Кого торкнуться додаткові перевірки?

За його словами, це стосуватиметься тих, хто нехтує ПДР.

«У порушників дорожнього руху будуть виявляти здатність безпечно керувати автомобілями. Депутати почали обговорювати відповідне законодавство. Якщо протягом року було скоєно від 5 до 10 порушень (конкретна кількість ще обговорюється), право управління порушника буде призупинено до моменту здачі теоретичного і практичного іспитів», – сказав Володимир Караваєв.

Масові порушення Караваєв зазначив, що ініціатива з’явилася після запровадження автоматичного блокування порушень, коли випадки тотального невиконання правил деякими водіями, особливо елітними автомобілями, стали очевидні. Рекордом було порушення режиму швидкості – 60 разів протягом 50 днів, без єдиної сплати штрафу.

«Прихильники нововведення вважають, що поділ суспільства за матеріальним статком ставить учасників дорожнього руху в нерівні умови. Для когось штраф 225 грн. – відчутна втрата для сімейного бюджету, а для когось – лише кишенькові витрати. Можна припустити, якщо законодавча ініціатива не принесе бажаного результату, законодавці підуть далі – до психофізіологічної експертизи водіїв, які систематично порушують правила», – зазначив експерт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа