<

В Україні до кінця року введуть електронні лікарняні – Супрун

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:11 | 25.03.2019 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Це дозволить зупинити велику кількість корупційних схем у цій сфері, повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я.

До кінця 2019 року в Україні з’являться електронні лікарняні. Про це розповіла виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в інтерв’ю Радіо Свобода, опублікованому в суботу, 23 березня, розповідає Корреспондент.

“До кінця цього року будуть електронні лікарняні. Там є дуже великі корупційні схеми, які відбуваються з лікарняними. І в нас уже є пілотна програма по електронній медичній картці. Де пацієнт йде до лікаря, і замість того, щоб написати в медичну історію на папері, усе буде зараз у системі eHealth”, – зазначила Супрун.

За її словами, електронна система допоможе вирішити проблеми з корупцією.

“Лікарняні будемо отримувати від своїх сімейних лікарів, від тих лікарів, які нас лікують. Лікар відповідатиме за його або її електронний підпис на цьому лікарняному. Як прийдуть до лікарні або додому, а цієї людини немає на місці, то відповідає не тільки ця людина, а лікар, який видав. І коли буде професійне ліцензування лікарів, буде спосіб, щоб покарати також і лікаря, можна навіть відібрати ліцензію”, – сказала Супрун.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця