<

В Україні «день тиші»: заборонена будь-яка агітація за кандидатів у президенти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:09 | 20.04.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З опівночі, а тобто від початку 20 квітня, в Україні розпочався «день тиші» напередодні другого туру виборів президента.

Згідно з законом про вибори президента України, за добу до голосування забороняється публікація та розповсюдження політичної реклами. Також заборонена агітація, зустрічі кандидатів з виборцями, дебати, прес-конференції та круглі столи за передвиборними програмами кандидатів, – пише Громадське радіо.

Медіа ж не мають права розміщувати політичну рекламу, виступи, інтерв’ю, фільми, програми про кандидатів у президенти. Такі ж вимоги і до носіїв зовнішньої реклами.

У «день тиші» перед першим туром 30 березня поліція отримала 159 заяв про ймовірні порушення виборчого законодавства ще у першій половині дня.

А сьогодні, 20 квітня, у день, коли заборонена будь-яка агітація за кандидатів у президенти України, телеканал «1+1» покаже шоу та фільм за участі кандидата на пост президента Володимира Зеленського.

Ця інформація розміщена на сайті телеканалу.

О 16:35 та 20:25 запланована трансляція шоу «Вечірній квартал», а о 22:20 на «1+1» мають показати фільм «Я, ти, він, вона», де Зеленський виконує одну з головних ролей.

Крім того, 20 квітня в ефірі «1+1» покажуть ще два проекти очолюваної Зеленським «Студії Квартал 95»: «Розсміши коміка. Діти» і «Чистоnews». Сам Зеленський у цих шоу участі не бере.

21 квітня відбудеться другий тур виборів Президента України. До нього вийшли чинний глава держави Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський. Виборчі дільниці відкриються о 8 ранку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер