<

В Україні буде проходити верифікація виплат: перевірятимуть одержувачів пенсій, пільг, субсидій та стипендій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:23 | 27.10.2019 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ коментарі 2

В Україні збираються перевірити всіх, хто отримує соціальні виплати від держави: під моніторинг потраплять одержувачі пенсій, пільг, субсидій та стипендій.

Про це інформує Апостроф.

Верифікація виплат буде включати перевірку достовірності інформації, на підставі якої призначається допомога. Перевірятимуть дані на предмет невідповідності в “автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних”.

Верифікація і моніторинг будуть здійснюватися на спеціально створеній для цих цілей інформаційно-аналітичній електронній платформі, в яку будуть надходити дані від суб’єктів надання інформації. До останніх відносяться, крім органів, які безпосередньо здійснюють державні виплати, також органи влади, власники та розпорядники реєстрів, а також банки.

Для проведення перевірки може використовуватися, зокрема, інформація про відкриті в банках на ім’я реципієнта рахунках, операції та залишки по ним.

Законом передбачено проведення поточної верифікації – тобто, перевірки достовірності даних, наданих тими, хто вже отримує державну допомогу, а також превентивної та ретроспективної верифікації.

Превентивна верифікація проводиться на етапі розгляду звернення потенційного реципієнта по держдопомогу.

Ретроспективна верифікація передбачає перевірку інформації про реципієнта після того, як він з тієї чи іншої причини перестав отримувати допомогу від держави, при цьому часове охоплення такої перевірки не може перевищувати три роки “до дня завершення таких виплат”.

Для прикладу, якщо людина подала на субсидію і не вказала, що володіє квартирою площею в 150 квадратних метрів (якщо квартира має площу понад 120 квадратів, субсидія не призначається), то про це можуть дізнатися з Бюро технічної інвентаризації (БТІ) і відібрати право на допомогу. Те ж стосується наявності депозитів в банку, які також можуть не дозволити отримати пільгу.

Ще один приклад – отримання “соціальної” допомоги в разі, коли громадянин досягає 60 років, але не має достатнього стажу для виходу на пенсію. Для цього виду допомоги є ряд обмежень – в основному, майнового характеру (наявність додаткового доходу, дорогі покупки, включно з членами сім’ї), відповідно, якщо щось з цього не вказано в заяві, але виявиться в результаті перевірки, така людина втратить право на цей вид пенсії.




коментарів: 2
  1. Пенсії та субсидії то виходить незаконно ,а розкішні вілли начальничків та їх багатство , то виходить законно? А незаконні комунальні тарифи в Новіку, що є найвищими в державі – то законно?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер