<

В угіддях Волинської області триває зимовий облік мисливських тварин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:54 | 6.01.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Триває зимовий облік мисливських тварин

В угіддях Волинської області розпочався зимовий облік мисливських тварин. Він є обов’язковим для всіх користувачів мисливських господарств  і проводиться щорічно після завершення сезону полювання.

Облік проводиться з метою визначення видового складу, встановлення місця проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення, чисельності в різних угіддях тощо.

Проводять підрахунок шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві та опитування місцевих жителів.

На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність, визначаються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин.

Облік фауни на Волині здійснюється з дотриманням вимог чинного законодавства України за участю державних районних мисливствознавців, представників управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно з фахівцями Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Варто зазначити, що сніжна погода, яка нині утримується в області, сприяє проведенню таксації.

Результати зимового обліку будуть відомі вже після 15 лютого цього року.

Після закінчення обліку мисливствознавці узагальнять отриману інформацію і підготують проекти лімітів використання мисливських тварин у сезон полювання 2017/2018 рр.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер