<

В Туркменістані вперше за 26 років вводять плату за воду, газ та електроенергію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:29 | 26.09.2018 / Новини /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Уряд Туркменістану з 1-го січня 2019-го року припинить безкоштовно надавати жителям країни електроенергію, газ, воду і сіль.

Про це повідомило туркменське Державне інформаційне агентство з посиланням на рішення, прийняте напередодні на засіданні Халк Маслахати (Народна рада, вищий урядовий орган країни) в Ашхабаді, – передає НВ Бізнес.

«З метою продовження розвитку вільних ринкових відносин в економіці Туркменістану, а також упорядкування вартості електроенергії, газу, житлово-комунальних послуг для громадян країни, пропонується з 1 січня 2019 року скасувати безкоштовне надання населенню електроенергії, газу, питної води і харчової солі», – йдеться постанові президента країни Гурбангули Бердимухамедова.

Разом з тим Народна рада постановила забезпечувати населення з 1 січня 2019 року електроенергією, газом, водою та сіллю на платній основі за пільговими цінами.

У документі підкреслюється, що це рішення прийнято «з метою досягнення стійкого і системного розвитку держави в усіх напрямках, раціонального використання базових ресурсів, а також подальшого вдосконалення соціальних пільг».

Уряду Туркменістану доручено підготувати та подати на розгляд президента нормативно-правові акти, пов’язані з виконанням даної постанови.

За інформацією туркменських ЗМІ, населенню країни безкоштовно надаються природний газ, вода і електроенергія з 1992 року. У 2003 році перший президент Туркменістану Сапармурат Ніязов продовжив дію відповідної постанови Народного ради до 2030 року, але тепер народні обранці проголосували за скасування цієї постанови.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок