<

В центрі Луцька люди протестують проти смороду у місті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:53 | 6.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У центрі Луцька зібралися десятки людей, які вимагають, аби нарешті вирішили питання поширення неприємних запахів у місті.

Акція «За чисте повітря» відбулась на Театральному майдані, – пишуть Волинські новини.

Так, у мирній акції дітей та батьків лучани вирішили привернути увагу громади та влади до вирішення питання смороду в місті.

Володимир Редкач каже, що люди зібралися тут, бо хочуть чистого повітря. Серед вимог лучан – боротьба зі смородом, а також звернення до забудовників з приводу облаштування належним чином каналізаційних мереж при будівництві будинків.

Він відзначив, що думка про акцію у нього виникла давно. 29 червня, коли відчув сморід з вікна у той час, як спали його діти. Це зумовило пришвидшити організацію акції у центрі міста.

Зазначимо, що раніше з’явилася інформація про те, що завод з виробництва біоетанолу незаконно злив у міську каналізацію мелясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом. Як повідомили екологи Волинської ОДА, за результатами проведених перевірок, звернень громадян з’ясували, що найбільш ймовірна причина виникнення смороду в Луцьку – поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де здійснює господарську діяльність ТзОВ «БІО ПЕК».

У місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу. Натомість директор Гнідавського цукрового заводу стверджує, що машина, з якої здійснили злив барди у міську каналізацію Луцька, не належить підприємству. А вже сьогодні Луцька міська рада звернулася до прокуратури Волинської області щодо проведення досудового розслідування у зв’язку зі скаргами мешканців Луцька на жахливий сморід, масове погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя та праці.

До слова, екологи вважають поля фільтрації Гнідавського заводу, куди скидає відходи етанольного виробництва, ТОВ «Біо Пек», основною причиною смороду в Луцьку. Коли ТОВ «Біо Пек» заборонили скидати відходи на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на підприємстві почали шукати відкриті каналізаційні люки, які підключені до міської каналізації, і зливати мелясну барду, яка разом з каналізаційними відходами спричиняє нестерпний запах у місті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа