<

В столиці Афганістану озброєні люди відібрали в українців літак – МЗС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 24.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
1069
/ коментарів 11

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін розповів про евакуацію українців з аеропорту Кабула, а також про те, що озброєні люди відібрали в українців евакуаційний літак.

Минулої неділі наш літак захопили інші люди. Вони були озброєні, у тому числі вогнепальною зброєю, – повідомив Єнін у коментарі Громадському радіо.

“У вівторок у нас фактично вкрали літак – він вилетів в Іран з невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців.

Наші наступні три спроби з евакуації громадян теж не були успішними, оскільки нашим пасажирам не вдавалося потрапити на територію аеропорту”, – йдеться у повідомленні.

Єнін зазначив, що останній тиждень уся дипломатична служба на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою працювала у режимі “краш-тесту”.

Водночас речник МЗС Олег Ніколенко пояснив, що “захоплення” літака як такого не було, Єнін використав це слово, щоб пояснити, що літак, з яким була домовленість, в результаті повіз інших людей, пише УП.

За його словами, врешті-решт усі літаки, які залучала наша держава для евакуації громадян із Афганістану, безпечно повернулися до України. Було три евакуаційних рейси, які вивезли 256 людей.

Уточнення зроблено на прохання МЗС. Воно стосується того факту, що як такого захоплення літака не було.  




коментарів: 11
  1. Це заступник міністра закордонних справ України робить такі заяви? А ми дивуємось : чому з нашими держимордами жодна нормальна країна не хоче мати справу. Часто в історії необережне слово простого дипломата має фатальні наслідки для долі цілої країни. Хоча Єніну дозволено все : диплом купил, должность купил, ума не купил.

  2. А пан заступник не хоче розказати, шо літак “вкрали” дуже багаті втікачі, які заплатили кучу грошей і коштовностей за цю легенду про “вкрали”?
    мотлох, прикинь, патріоти і тебе хорошого не взяли б в літак, якби ти там був. Вір далі!

      • Ну то тепер все сходиться: раз не був в долі – значить не дали; а не дали – значить обікрали.
        То таки правильне слово пан заступник використав, просто люди не зрозуміли шо то конкретно в нього вкрали!

  3. А для вас “неадекватні друзі “України такі новини, як бальзам на душу -так?

    • Ти настільки тугодумне, шо навіть не догадалося написати “неадекватні гості”…
      Хоть би якась логіка була б. Але то ж треба її перше мати, нє?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок