<

В США родину зняли з літака за відмову дитини вдягнути маску

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:42 | 21.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
18
/ коментарі 3

В аеропорту міста Денвер (США) сім’ю мандрівників зняли з рейсу через те, що їхня дворічна дочка відмовилася вдягти маску.

Про це повідомляє The Sun, – передає РБК-Україна.

Уточнюється, що сім’я з трьох осіб планувала вилетіти в місто Ньюарк рейсом авіакомпанії United Airlines. Після посадки в літак Еліза Орбан разом з чоловіком спробували надіти медичну маску на свою дворічну дочку, однак у них це не вийшло: дівчинка почала чинити опір.

Вже безпосередньо перед вильотом до батьків підійшла стюардеса авіакомпанії і попросила покинути літак.

За словами Елізи Орбан, її чоловік намагався пояснити їй ситуацію, проте співробітниця авіакомпанії рішення не змінила: родині треба було вийти з літака.

Крім того, за словами туристки, в авіакомпанії не стали діставати багаж, де знаходилося дитяче автокрісло. Також їй стало відомо, що їх внесли у “чорний список”.

В авіакомпанії United Airlines повідомили виданню The Sun, що здоров’я і безпека її співробітників і клієнтів – найвища цінність компанії, а носіння маски – обов’язкове для всіх пасажирів віком від двох років і старше.

Вимоги обов’язкового носіння масок під час польоту існує в більшості авіакомпаній. Також раніше в компаніях МАУ, KLM, AirFrance, Sky Up, Air Azur розповіли РБК-Україна, що повітря в літаках очищається з допомогою спеціальних HEPA-фільтрів (ідентичних тим, які використовуються для обладнання операційних у лікарнях) і повністю очищене від бактерій і вірусів повітря подається в салон кожні 2-3 хвилини.

Попри наявність фільтрів, носіння маски вважається обов’язковим на борту різних авіаперевізників: така вимога ввели компанії по всьому світу.

“Пасажирів навряд чи усунуть від майбутніх польотів”

Коментувати ситуацію, що сталася на борту літака United, і відображену на відео, досить важко через відсутність повної картини події, говорить адвокат і фахівець з авіаційного права Олексій Бурчевський.

“Незрозуміло, якою була поведінка пасажирів і членів екіпажу повітряного судна під час посадки й безпосередньо перед висадкою з борту. Не думаю, що пасажири будуть відсторонені від польотів наступними рейсами авіакомпанії. Швидше за все, все закінчиться вибаченнями перевізника і якою-небудь компенсацією для пасажирів. Наприклад, у вигляді ваучерів на наступні перельоти”, – припускає експерт.

Після гучної ситуації на борту літака, представники авіаперевізника повідомили, що зв’язалися з сім’єю Орбан і повернули їй квитки та багаж. Також стало відомо, що авіакомпанія проводить розслідування інциденту.

У цілому, авіакомпанії і у США, і у нас, самі встановлюють правила поведінки на борту, ґрунтуючись на національному законодавстві та міжнародних стандартах, відзначає експерт.

“Так, Центр по запобіганню і контролю поширення хвороб (CDP) у США рекомендує обов’язкове носіння масок в транспорті усіма пасажирами старше двох років. В Україні та в ЄС обов’язковим є носіння масок на борту літака пасажирами старше шести років. Ці правила вказані на сайтах основних перевізників, таких як МАУ, Wizz Air, Sky Up”, – пояснює Олексій Бурчевський.

“Скоро без вакцинації потрапити на борт літака буде вкрай складно”

Проте слід пам’ятати, що носіння масок – це тільки один зі способів протидії коронавірусної інфекції, додає він.

“Часто пасажири знімають маски під час їжі на борту, що екіпаж зазвичай закриває очі. Основним методом боротьби з вірусом залишається тестування та дотримання хоч якоїсь соціальної дистанції на борту і в аеропорту. Також скоро нас чекає вакцинація, без якої потрапити на борт літака буде, швидше за все, дуже складно”, – підбиває підсумок спеціаліст.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер