<

В Сімферополі кримчани вийшли на підтримку українських моряків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 27.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Жителі Криму збираються біля будівлі Київського районного “суду” Сімферополя, щоб підтримати затриманих ФСБ РФ українських моряків, яким обиратимуть запобіжний захід.

Серед присутніх – кримськотатарські активісти Наріман Джелял і Заїр Смедля. Джелял в коментарі журналістам висловив надію, що українські моряки дізнаються, що їх прийшли підтримати багато активістів, які незгодні з діями Росії, – інформує Крим.Реалії.

У свою чергу, “уповноважений” з прав людини у Криму Людмила Лубіна заявила, що на процес доставлять тільки половину затриманих українських моряків.

“Я точно не знаю, але доставлять 10-12 осіб. Напевно, це пов’язано із заходами безпеки. Уявіть, скільки всього потрібно, щоб їх привезти. Тим більше, що…запобіжний захід мають обрати протягом трьох діб”, – цитує Лубіну сепаратистське видання Кримінформ.

За словами Лубіної, решта затриманих моряків зараз перебуває на території військової частини, поспілкуватися з ними раніше вона не змогла. Ще троє моряків із затриманих українських кораблів зараз перебувають в медичних установах. Лубіна розповіла, що їхньому життю нічого не загрожує.

“Пошкоджено м’які тканини, кістки цілі, сухожилля – у нормі. Думаю, днів зо три-чотири – і їх вже будуть виписувати”, – повідомила вона.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в “небезпечних маневрах” під час заходу в “закриту акваторію територіального моря РФ”. Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Цього ж дня українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом, включаючи 23 українських військових моряків – членів екіпажів, пізніше їх доставили до окупованої Керчі. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шестеро українських моряків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа