<

В СБУ повідомили, хто керує штабом сепаратистів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:36 | 11.03.2015 / Новини / , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У відомстві заявляють, що штабом сепаратистів на Донбасі керує російський генерал-майор Завізьон.

В СБУ заявляють, що отримали достовірну інформацію щодо участі у військовій агресії проти України кадрових військовослужбовців вищого командного складу Міноборони Росії. Про це у Фейсбуці заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, – пише Корреспондент

“Зокрема встановлено, що з метою координації військових дій за участю представників незаконних збройних формувань РФ (як кадрових так і найманців) на тимчасово окупованих територіях Донецької області, здійснення загального командування зазначеними силами у форматі оперативного штабу із задіянням російської бойової техніки і комплексів радіолокаційної тазвукової розвідки, в Донецьку з січня 2015 у складі основного командування в рамках ротаційної відрядження знаходиться начальник штабу, громадянин Російської Федерації, позивний “Алагір”, – повідомив він.

За словами Лубківського, йдеться про генерала-майора Завізьона Олексія Володимировича, 13.05.1965 року народження, уродженця м. Нарва (Естонія).

                                                     

Згідно зі своїми обов’язками, саме “Алагір” є відповідальною особою за маневрування артилерією, РСЗО, важкою технікою і живою силою бойовиків і російських військовослужбовців на ключових напрямках здійснення бойових дій на окупованій території Донецької області. При його безпосередньому керівництві та координації здійснювалися наймасштабніші та найкривавіші обстріли українських міст, зокрема Краматорська та Маріуполя “, – написав Лубківський.

Згідно послужного списку, Завізьон в 1986 році закінчив Челябінське вище танкове командне училище, в 1997 році – військову академію бронетанкових військ ім.Малиновського. З 1986 року проходив військову службу в Забайкальському військовому окрузі, має досвід участі в бойових діях у Чечні в якості командира 15 мотострілецького полку. До 2006 року – начальник штабу – заступник командира 4 гвардійської Кантемировской танкової дивізії 20 армії Московського військового округу; до 2009 року – командир 201 Гатчинському військової бази (Таджикистан).

“Зв’язком і можливою заміною Завізьона в Україні є генерал-майор Андрій Вікторович Гурульов”, – зазначив Лубківський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа