<

В поліції попереджають про можливе замінування виборчих дільниць на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:35 | 10.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У ГУНП у Волинській області готуються до можливих псевдозамінувань територіальних виборчих округів та дільниць.

Про під час брифінгу керівництва Головного управління Національної поліції в області щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення позачергових парламентських виборів сьогодні, 9 липня, повідомив заступник начальнику відділу слідчого управління ГУНП у Волинській області Іван Поторась, – пишуть Волинські новини.

«Ми передбачаємо можливість повідомлень про замінування. Для того, аби оперативно реагувати і не порушувати виборчий процес, у нас буде створено п’ять груп вибухотехніків і вони будуть знаходитись в населених пунктах, де будуть розміщені територіально-виборчі округи. Це спільні групи працівників поліції з ДСНС та кінологами. Ці групи будуть оперативно здійснювати реагування на можливі повідомлення про замінування», – розповів правоохоронець.

Також він зазначив, що задля забезпечення правопорядку у день виборів будуть залучені резервні сили правоохоронних органів:

«Щодо організаційного порядку – ми переходимо на посилений варіант несення служби. Будуть залучені додаткові сили, зокрема і додаткові слідчі та експерти-криміналісти, які будуть приймати участь у виїздах на повідомлення про правопорушення та надаватимуть допомогу у виявленні порушення виборчого процесу. І якщо будуть спроби чи намагання зірвати вибори чи дестабілізувати ситуацію у день виборів, то ці підрозділи будуть знаходитись територіально в шести населених пунктах області – райцентрах з метою оперативного реагування на ту чи іншу подію», – наголосив Іван Поторась.

Також він зауважив, що з моменту отримання виборчих бюлетенів з ЦВК на територіальні округи і до моменту здачі цих бюлетенів усюди чергуватимуть працівники поліції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця