<

В період осіннього призову 308 волинян відправляться захищати країну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 30.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Після кількатижневої перерви на чергове засідання ради оборони зібралося керівництво виконавчої гілки влади в області, а також правоохоронних та силових структур.

Попри те, що нині не триває хвиля мобілізації, відповідний дорадчий орган працює, позаяк безпекові питання не втрачають актуальності – інформує прес-служба Волинської ОДА.

Цього разу говорили про результати перевірки діяльності військкоматів, райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування під час виконання завдань 4-ї, 5-ї та 6 хвиль часткової мобілізації. Варто наголосити, що перевірку здійснювали фахівці головної інспекції Міністерства оборони України. Окрім того, зачепили й інші теми: осінній призов на строкову службу, створення та розгортання у 6-ти районах області нових районних військкоматів тощо.
Відкрив засідання голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, одразу зауваживши: вимагає конкретики та реальних цифр.

Тож упродовж 16 – 19 вересня цього року представники Міноборони здійснювали перевірку. Про результати інформував військовий комісар облвійськкомату Роман Кулик. Особливо акцентував на тому, що облік офіцерів запасу належним чином не організований, як і точний облік військовозобов’язаних. Проблема також – відсутність елементарного досвіду у військовозобов’язаних.

– Ми доволі активно працювали під час усіх хвиль мобілізації, – підкреслив Володимир Гунчик. – За зведеними результатами виконали завдання на 80%. Зараз потрібно переформатувати роботу. Головне – звірити інформацію, наявну в комісаріатах, сільських, селищних, районних радах та райдержадміністраціях. Пропоную під час наступних засідань ради оборони області заслухати всіх, адже відповідно до чинного законодавства цією роботою в першу чергу повинні займатися сільські, селищні голови та представники військкоматів. Ми повинні вимагати від них уточняти дані обліку. То – їхня персональна відповідальність.

Що ж до осіннього призову, то завдання для волинян визначене: 308 осіб повинні виконати свій громадянський обов’язок. Одначе більше 3 тис. осіб узагалі не з’явилося для проходження військово-лікарської комісії. Найбільше – у Ковелі та Ковельському р-ні, обласному центрі та Луцькому р-ні, а також у Камінь-Каширському краї. Тоді як на Маневиччині впоралися із поставленим завданням.
Роман Кулик вкотре підтвердив інформацію, що призовників не спрямовують у зону бойових дій, лише – у військово-навчальні центри та військові частини.

Окрім того, наголосив військовий комісар області, всі новостворені районні військові комісаріати працюють. Щоправда, в окремих ще тривають ремонтні роботи. Відтак п’ять – на завершальному етапі. Із іваничівською структурою є певні проблеми. До 10 листопада всі роботи необхідно завершити – вказівка голови.
Вперше під час засідання ради оборони говорили про заходи територіальної оборони, проведені цьогоріч та заплановані на 2016 рік.

– Волинь уперше з восьми областей самостійно провела навчальні заняття загонів оборони, – повідомив начальник відділу оперативної і територіальної оборони облвійськкомату Ігор Шепелєв. – Попередньо заплановано у наступному році провести командно-штабне навчання та навчання загонів рот охорони та загонів оборони.

У відповідь голова облдержадміністрації зауважив: у планах – створення центру підготовки керівного складу підрозділів територіальної оборони при обласному військкоматі. З-поміж ініціатив, які мають намір реалізувати наступного року, – створення матеріально-технічної бази, аби проводити штабні навчання.
– Це не є величезні затрати, – прокоментував Володимир Гунчик. -. Цьогоріч із обласного бюджету витратили на заходи оборони близько десяти мільйонів гривень. Аби створити центри і забезпечити необхідну для відповідної роботи матеріально-технічна база, потрібна така ж сума коштів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця