<

В ОП пояснили різницю між відстороненням і усуненням від посад Венедіктової та Баканова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 18.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
160
/ Коментарі відсутні

Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов пояснив, у чому полягає різниця в формулюваннях щодо відсторонення від посади Генпрокурорки Ірини Венедіктової і усунення голови Служби безпеки України Івана Баканова.

За його словами, поки про звільнення не йдеться. Про це він розповів 18-го липня в ефірі національного телемарафону у слоті «1+1».

«Різниця між відстороненням і усуненням визначена в законі Україні «Про правовий режим воєнного стану». Є право президента відсторонити від займаної посади посадову особу, яка призначається і звільняється Президентом України. Йдеться про Генерального прокурора (Ірину Венедіктову, – ред.).

Якщо ми говоримо усунення, то ви могли помітити, що в указі Президента йде посилання на закон України «Про дисциплінарний статут Збройних сил», і оскільки очільник Служби безпеки України є військовим, то в цьому і полягає ключова відмінність між цими двома підзаконними актами про відсторонення від посади і усунення від виконання посадових обов’язків», – зазначив він.

Смирнов наголосив, що зараз про звільнення цих двох посадових осіб не йдеться. А, зокрема, йдеться про те, що Генерального прокурора відсторонено від посади, а голову Служби безпеки тимчасово усунено виконання покладених на нього обов’язків.

«Це пов’язано з тим, що ми всі достатнього довго чекали більш конкретних і, можливо, радикальних результатів від керівників цих двох органів по очищенню цих органів від колаборантів і державних зрадників. Проте на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти фактично пачками таких людей в кожному з цих органів і задля того, щоб унеможливити потенційний вплив цих двох посадовців на кримінальні провадження, які розслідуються, і працівників СБУ, які підозрюються в співпраці з росією, і так само, що стосується прокурорів, президентом були прийняті відповідні рішення про відсторонення», – говорить Смирнов.

За його словами, будуть проведені службові перевірки та розслідування, за їхніми результатами президентом буде прийнято рішення щодо необхідності внесення до парламенту подання про надання згоди про звільнення Генерального прокурора та голови Служби безпеки України.

Нагадаємо: Зеленський відсторонив генпрокурорку Венедіктову та усунув голову СБУ Баканова




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок