<

В ООН звинуватили білоруських силовиків у вбивствах і зґвалтуваннях політв’язнів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:24 | 26.09.2021 / Новини / , , /
Перегляди
246
/ коментарі 3

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет висловила занепокоєння придушенням інакомислення в Білорусі з боку режиму Лукашенка.

У звіті, представленому на сесії Ради з прав людини в ООН в Женеві, оприлюднили зібрані дані про порушення прав людини в Білорусі, починаючи з травня 2020 року, пише УНІАН.

За словами Бачелет, уряд Білорусі відмовив експертам ООН у допомозі в проведенні розслідування, результати якого вона охарактеризувала як «бентежні».

«Я глибоко стурбована все більш жорсткими обмеженнями основних громадянських свобод, включаючи рейди поліції на організації, що представляють громадянське суспільство і незалежні ЗМІ, а також арештами і кримінальним переслідуванням правозахисників і журналістів», – заявила Бачелет.

У звіті наголошується, що наразі в Білорусі понад 650 політв’язнів. Минулого року, за даними ООН, було затримано близько 500 журналістів, щонайменше 68 з яких зазнали жорстокого поводження.

Мішель Бачелет також висловила стурбованість повідомленнями про жорстоке поводження і тортури, яким піддавалися арештовані білоруси, в тому числі і неповнолітні. Щонайменше четверо протестувальників померли під час утримання під вартою в міліції, йдеться у звіті.

В ООН також надходили повідомлення про сексуальне насильство, скоєне працівниками правоохоронних органів, в першу чергу, але не виключно, щодо жінок і дівчат.

За словами Бачелет, мова йде про сексуальне насильство, загрози сексуального насильства, психологічне насильство і сексуальні домагання як щодо жінок, так і чоловіків, передає Голос Америки.




коментарів: 3
  1. сексуальне насильство з сторони мігрантів в толерантній еуропі, зокрема в німеччині, її непокоїть чи “це зовсім інша справа” ?

  2. ООН не стурбована насильством щодо “жовтих жилетів” у Франції, щодо протестувальників в США ? Чи в ООН “старческий склероз”, як нещодавно зазначила одна відома людина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця