<

В ООН оприлюднили нову статистику щодо жертв на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:45 | 20.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Управління Верховного комісара ООН з прав людини у жовтнв зафіксувало 18 жертв серед цивільного населення на Сході України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ООН.

“У жовтні УВКПЛ було зафіксовано 18 жертв конфлікту серед цивільного населення (5 убитих і 13 поранених). У цілому інциденти, пов’язані з мінами і ВПВ, призвели до 61% жертв”, — йдеться в повідомленні.

Так, повідомляється, що 17-го жовтня в селі Донецьке чоловік отримав поранення внаслідок вибуху гранати біля дитячого садка.

18-го жовтня між військовими позиціями сторін конфлікту в «Золотому-4» підірвалися на міні чоловік і жінка, які проживають в «Золотому-5». Чоловік загинув одразу, в той час як жінку було поранено і вона кликала на допомогу. Однак оскільки місцевість, де вона лежала, була замінована, ніхто не зміг прийти їй на допомогу і вона згодом померла. Їх тіла змогли евакуювати тільки на 6-й день після трагедії.

23-го жовтня біля села Залізне два ремонтника, що поверталися з місця ремонту водопроводу, отримали поранення, коли їх трактор підірвався на міні.

Крім того, в УВКПЛ повідомили, що 18-го жовтня один автомобіль було пошкоджено коли КПВВ «Мар’їнка» у Донецькій області було обстріляно зі стрілецької зброї.

За даними ООН станом на вересень, з початку конфлікту у квітні 2014-го року на Донбасі загинули 3 тисячі 35 цивільних, включаючи жертв авіакатастрофи рейсу МН17 влітку 2014-го року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер