<

В ООН 43 країни закликали Росію “натиснути” на сепаратистів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:22 | 26.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В ООН також висловили невдоволення становищем з правами людини в анексованому Криму і закликали звільнити Савченко.

Натиснути на сепаратистів на Донбасі в ключі виконання ними пунктів мінських домовленостей Росію закликали 43 країни ООН. Про це йдеться в спільній заяві на підтримку України країн-членів ООН, яку було оголошено на 28-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві 25 березня, – пише Корреспондент.

“Ми закликаємо Російську Федерацію, яка підписала пакет заходів і приєдналася до Декларації, використовувати весь свій вплив, щоб натиснути на незаконні збройні формування, щоб ті повною мірою виконували Мінську угоду і негайно припинили порушувати угоду про припинення вогню, що задокументовано Спеціальною місією моніторингу ОБСЄ”, – йдеться в документі.

Крім того, МЗС України прокоментувало дану заяву, вказавши, що в документі прямо називаються причини погіршення ситуації з правами людини в Україні. Ними вважаються окупація і протиправна анексія Автономної Республіки Крим Росією, а також ворожі дії підтримуваних цією країною незаконних збройних угруповань у Донецькій і Луганській областях.У раді також засудили насильство і зловживання, скоєні проросійськими НЗФ на Донбасі, і виявили глибоке співчуття щодо людських втрат і порушень прав людини в результаті цих дій.

Окремо відзначена ситуація з правами людини в Криму, а саме триваючий тиск на кримськотатарську громаду і етнічних українців.

Також в резолюції торкнулися проблеми незаконного утримання під вартою делегата ПАРЄ Надії Савченко і закликали РФ звільнити її негайно.

“Співавтори заяви вітають зусилля української влади щодо заохочення і захисту прав людини на всій території України в її міжнародно визнаних кордонах, а також наголошують на необхідності надання з цією метою належної технічної допомоги”, – йдеться в коментарі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця