<

В окрузі №19 Меморандум доброчесності підписали лише два кандидати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 15.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
71010

Серед кандидатів у народні депутати України по округу №19 Меморандум доброчесності підписали лише Ігор Гузь та Юрій Гупало.

Про це повідомили представники руху «Чесно» на Волині у середу, 15 жовтня.

Нагадаємо, фінансова прозорість – це вимога, на якій наголошує громадський рух «Чесно» під час цієї виборчої кампанії. Так, активісти запропонували кандидатам по мажоритарних виборчих округах Волині підписати Меморандум доброчесності, в якому вони зобов’язуються:

  • надати свою повну автобіографію;
  • декларацію про доходи за 2013 рік;
  • за п’ять днів до виборів надати деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів до виборчого фонду кандидата та їх використання під час підготовки та проведення позачергових парламентських виборів (за даними станом на 10 днів до дня голосування);
  • оприлюднити інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави кандидата;

Зі свого боку ініціатори кампанії «Чесна Рада» від Громадського руху ЧЕСНО зобов’язуються провести незалежне та чесне дослідження кандидатів у народні депутати в одномандатних мажоритарних округах на предмет відповідності вимогам громадськості.

Учасники руху «Чесно» обіцяють поширити результати дослідження кандидатів (в тому числі, на предмет голосування за так звані «диктаторські закони» 16 січня та фігурування в антикорупційних журналістських розслідуваннях) «задля сприяння усвідомленому голосуванню виборців».

За станом на 15 жовтня підписати Меморандум погодилися лише Юрій Гупало та Ігор Гузь.

Натомість одна із політичних сил активістів «Чесно» проігнорувала.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер