<

В Одесі проспекту Небесної Сотні повертають попередню радянську назву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 18.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
31
/ 1 коментар

Одеська міська історико-топонімічна комісія прийняла рішення перейменувати проспект Небесної Сотні і повернути йому стару назву – проспект маршала Жукова.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на допис мера Одеси Геннадія Труханова у Facebook.

“Продовжуємо процедуру повернення одеським вулицям попередніх назв. Це ті вулиці, які раніше були перейменовані особистим рішенням ексгубернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі в рамках процесу декомунізації.

Сьогодні у нас чергова перемога в цьому питанні: міська історико-топонімічна комісія підтримала моє звернення і прийняла рішення про повернення попередніх назв проспекту Маршала Жукова і вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії”, – йдеться в повідомленні.

Труханов впевнений, що Георгій Жуков не підпадає під закон про декомунізацію, тієї ж думки він стосовно вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії (зараз – вулиця Інглезі).

Тепер на підставі рішення одеської історико-топонімічної комісії і з ініціативи Труханова за повернення проспекту і вулиці радянських назв може проголосувати міськрада.

У цьому випадку скасувати таке рішення можна буде через суд на підставі закону про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів.




один коментар
  1. хе-хе, я вже казав – не викидайте старі таблички, вони і в Новіку згодяться…Не кажучм вже про пам’ятник, який поки що стоить..Обміняете на вакцину..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер