<

В області триває призовна кампанія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:27 | 24.05.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Нещодавно зі стройового плацу збірного пункту Волинського обласного військового комісаріату у війська урочисто відправилася перша сотня призваних на строкову військову службу мешканців області.

Про це інформує Регіональний медіа-центр МО України.

За призовом волиняни служитимуть у Збройних Силах України, підрозділах Нацгвардії та Держприкордонслужби. Загалом, цієї весни військовий однострій мають одягнути понад п’ять сотень молодих волинян.

За словами заступника обласного військового комісара по роботі із особовим складом підполковника Ігоря Підлісного, військові комісаріати області під час призовної кампанії «Весна-2106» працюють у штатному режимі.

«Після певної паузи, в Україні відновлено таку форму військової служби, як строкова. Призовний вік громадян змінено – тепер мова йде про юнаків від 20 до 27 років, а не від 18 до 25, як було раніше. Юнаків, після навчання в «учебках» відправлятимуть у військові частини, які розташовані на території того регіону, де призовник проживає. Ті, хто має вищу освіту, служитимуть рік, решта – 18 місяців», – говорить офіцер.

Заступник військового комісара нагадав, що надалі ставати на облік у військкоматі юнаки мають у 18 років. У разі ухилення від призову чітко визначена і відповідальність громадянина. Змінені норми щодо стану здоров’я призовників. Якщо раніше на службу не брали юнаків зі сколіозом чи плоскостопістю, іншими нехронічними захворюваннями, відтепер всі вони мають служити.

Покличуть у військо і сиріт. Непридатними до строкової служби вважаються лише чоловіки з групами інвалідності чи певними хронічними хворобами. За словами голови медичної комісії облвійськкомату майора медичної служби Андрія Гнідова, стан здоров’я молодих мешканців Волині загалом відповідає медичним вимогам щодо проходження військової служби. Втім, побільшало захворювань сердцево-судинної системи та опорно-рухового апарату.

Військовий медик стверджує, що по кожному діагнозу розбираються окремо, вивчають ступінь придатності юнака до служби. А причинами захворювань можуть бути малорухливий спосіб життя а також і схильність певних призовників до шкідливих звичок. Зокрема тютюнопаління. Майбутні захисники Вітчизни, окрім медичного обстеження, проходять ще й психологічно-професійний відбір. Кожен призовник має скласти низку тестів.

Заступник військового комісара Волинського ОВК по роботі із особовим складом підполковник Ігор Підлісний наголосив, що працюють вони не лише із молоддю призовного віку, але й з членами родин потенційних захисників Вітчизни.

«Ми роз’яснюємо призовникам та їхнім батькам, де саме проходитимуть службу хлопці і чим вони будуть займатись. Щоразу наголошуємо, що солдати-строковики у зону проведення АТО не потраплятимуть. Це позиція вищого керівництва держави та оборонного відомства. До того ж, розповідаємо, що молоді волиняни, потрапивши до війська перебуватимуть на повному державному забезпеченні. Перед відправкою першої партії строковиків на службу, для батьків ми навіть організували виставку у фойє нашого збірного пункту, де показали, який комплект обмундирування отримають їхні сини, які шоломи та бронежилети використовують солдати. Які сухі пайки прийняті для забезпечення у війську. Завершитись весняний призов до лав Збройних Сил та інших військових формувань України має у червні», – додає Підлісний.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер