<

В області починають підготовку до опалювального сезону 2015-2016

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 2.06.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Основним завданням підприємств та установ, що здійснюють експлуатацію і утримання житлового фонду, є належна підготовка житлових будинків, внутрішньобудинкових систем до роботи в осінньо-зимовий  період 2015-2016 років: від цього залежатиме  їх стабільна робота під час опалювального сезону. На цьому під час засідання колегії облдержадміністрації акцентував заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

Так, за його словами, досвід попереднього опалювального сезону дозволив зробити висновки щодо роботи житлово-комунального господарства, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Відповідно до розроблених заходів в області планується комплексно підготувати 3 тисячі 138 будинків різних форм власності, – зазначив Сергій Дмитрович. – Згідно із заходами, заплановано відремонтувати 332 покрівлі, 320 систем централізованого опалення, 175 систем гарячого водопостачання, 445 систем холодного водопостачання, виконати промивку 49 систем опалення. Станом на 25 травня 2015 року роботи з підготовки житлового господарства області розпочаті і вже підготовлено 74 будинки. Зокрема, відремонтовано 40  покрівель, 36 опалювальних систем, 3 системи гарячого водопостачання та 48 систем холодного водопостачання.

Також Сергій Кошарук звернув увагу на те, що Ковельська та Володимир-Волинська міські ради взагалі не передбачають жодних заходів із підготовки житлового фонду до зими.

Що ж стосується підготовки об’єктів теплопостачання, то ситуація наступна: в області підготовлено 40  котелень,  4,3 км теплових мереж. Також виконано підготовку 10 центральних теплових пунктів та заготовлено 1441,8 тонн вугілля. Ще не стали до роботи з підготовки котелень у Володимир-Волинському, Ковельському, Локачинському, Ківерцівському та Горохівському районах.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації зауважив, що в області заплановано низку заходів зі скорочення споживання природного газу.

– Слід зазначити, що теплопостачання житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери області здійснюється 869 котельнями, – доповів Сергій Кошарук. – Із них газові – 381 котельня, 134 – працюють на вугіллі та 354 – на альтернативних видах палива. В рамках реалізації основної концепції залучення приватних інвесторів до втілення енергоефективних проектів у галузі виробництва та постачання теплової енергії, для потреб теплопостачання бюджетних закладів області протягом 2014-2015 років проведено реконструкцію 16-ти газоспоживаючих котелень із встановленням твердопаливних котлів. Таку ж роботу продовжуватимуть і цього опалювального сезону.

Своєю чергою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, зважаючи на те, що місцеві бюджети обмежені у фінансовому ресурсі, енергоощадні заходи у 2015 році слід здійснювати лише за рахунок коштів інвесторів. Натомість бюджетні кошти спрямовувати на заходи із термомодернізації будівель закладів бюджетної сфери.

Також Володимир Петрович зазначив: особливу уваги слід зосередити на заходах щодо утеплення житлових будинків, а відтак варто внести відповідні зміни до обласної програми з енергозбереження та залучити до реалізації таких проектів механізми державної підтримки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок